Het Eksternest
theehuis & catering - vergaderen & events
Home  |  Producten/diensten  |  Eerlijkgemaakt  |  Arrangementen & prijzen  |  Actueel  |  Links  |  Contact  |  Route

Nieuwsarchief

Paasbrunch

22 maart 2017
Nederland viert op 16 en 17 april Pasen en het Eksternest viert dat graag mee! Het Eksternest biedt op beide paasdagen een heerlijke Paasbrunch aan! Hartstikke leuk in combinatie met een heerlijke wandeling in het Vroege Vogelbos! Komt u ook genieten?
Verder lezen »
 

IVN Slootjesdagen

13 juni 2015
De IVN slootjesdagen staan in het teken van het boeienhde leven van planten en dieren in en om slootjes en poelen. Ook in de poelen in het Vroege Vogelbos wemelt het van de waterdiertjes en is er nu een prachtige vlonder van waaruit je alles goed op kunt vissen en bekijken.
Verder lezen »
 

Televisieopnames Familiediner

21 maart 2013
Op 20 maart kwam er een camerateam met Bert van Leeuwen televisieopnames maken voor Het Familiediner.
Verder lezen »
 

Trouwbeurs Bridal Experience

18 november 2012
Bridal Experience is een nieuw en uniek concept binnen de bruidsbeurzen in Nederland. Doordat deze beurs als een belevenis wordt neergezet kun je als gast kijken, beleven en proeven hoe jullie perfecte dag eruit kan komen te zien.
Verder lezen »
 

Eksternest feestelijk heropend

27 januari 2012
Burgemeester Jorritsma heropende vrijdag 27 januari het theehuis in het Vroege Vogelbos in Almere Haven. De oude naam, het Eksternest, werd symbolisch door Hans Warrink, directeur Stad en Natuur, aan Triade terug gegeven. De locatie is nu ook geschikt voo
Verder lezen »
 

Opening

19 januari 2012
Theehuis het Ooievaarsnest in het Vroege Vogelbos in Almere onderging na de brand in 2009 een verbouwing. De prachtige sfeervolle locatie voor vergaderingen, feesten en partijen wordt 27 januari feestelijk heropend en krijgt een ‘nieuwe’ naam.
Verder lezen »
 

Kerstballentocht Vroege Vogelbos

21 december 2011
Op 24, 27, 28, 29 en 30 december vindt weer de kerstballentocht plaats in het Vroege Vogelbos. Vind jij alle kerstballen in het Vroege Vogelbos? Volg de rode ballen, een gouden bal betekent dat er een opdrachtje is.
Verder lezen »
 

Kerstverhalen en kerstliederen 23 dec.as

14 december 2011
Kom op vrijdag 23 december naar het Vroege Vogelbos om te genieten en mee te zingen met kerstliederen van de brassband van het Leger des Heils.
Verder lezen »
 

Verbouwing heeft hoogste punt bereikt

5 december 2011
De verbouwing van het ooievaarsnest is in volle gang. Het hoogste punt is inmiddels bereikt. Nu is het tijd voor de binnenkant van het nest.
Verder lezen »
 

Sinterklaas in het Ooievaarsnest

15 november 2010
Kom je schoen zetten in het Ooievaarsnest!
Verder lezen »
 

Gelezen in de Almare van 5 juli 2010

5 juli 2010
ALMERE - Bij de Theeschenkerij het Ooievaarsnest in Almere Haven is onlangs een nieuwe speeltuin geopend. De speeltoestellen zijn allemaal van hout en gemaakt door de Almeerder Rik Kielstra.
Verder lezen »
 

Gelezen in de Almare van 3 juni 2010!

3 juni 2010
Door Allard Bouwe Veldhuis
Verder lezen »
 

Handgemaakte kussens van naai- en borduuratelier Berengoed

30 mei 2010
Sinds kort kunt u in het Ooievaarsnest terecht voor een leuk cadeautje van naai- en borduuratelier Berengoed. De producten worden verkocht onder de naam Oh Hemeltjelief en Berengoed.
Verder lezen »
 

Gelezen in de Almare van 12 mei 2010!

10 mei 2010
Door Allard Bouwe Veldhuis
Verder lezen »
 

Ooievaar vestigt aandacht op Ooievaarsnest Almere Haven

10 mei 2010
HAVEN - Zorgboerderij Het Ooievaarsnest, waar mensen met een verstandelijke handicap werken in de tuin of het restaurant, werd in oktober 2009 door brand verwoest. Nu is het heropend. Om dit te laten weten aan Almeerders heeft een onbekende een kunstwerk neergezet van een Ooievaar met nest. Voorbijgangers konden deze ludieke grap wel waarderen. Het Ooievaarsnest was het oudste gebouw van Almere. (Foto: Friedländer)

Verder lezen »
 

Nauwe samenwerking Tante Truus, het Ooievaarsnest en de Huzaar

25 april 2010
Verder lezen »
 

Brand op Het Ooievaarsnest!

20 oktober 2009
In de nacht van 17 op 18 oktober is onze schuur (het oudste gebouw van Almere) met alle gereedschap erin, afgebrand. Voor alle deelnemers, het personeel en de vrijwilligers zijn tijdelijk andere werkplaatsen gevonden. Onze hoop is het om in november de Theeschenkerij te kunnen heropenen en op 1 januari weer met het Groenteam aan de slag te kunnen gaan.


 

Kunst

26 september 2009
Op zaterdag 26 en zondag 27 september zullen 18 kunstenaars hun werken in en rond Het Ooievaarsnest tentoonstellen. Op zaterdag om 14:00 uur zal de heer Arno Visser, wethouder van Kunst en Cultuur, de tentoonstelling openen. Iedereen is welkom!
Verder lezen »
 

Wat een feest...

29 juni 2009
Na een lange periode van plannen maken en verbouwen was het op zaterdag 27 juni OPEN DAG! Binnen en rondom Het Ooievaarsnest was er, in samenwerking met de naastgelegen schaapskooi van de gemeente Almere e.v.a., van alles te doen.

Verder lezen »
 

Theehuis geopend

4 maart 2009
Woensdag 4 maart opent Theeschenkerij Het Ooievaarsnest in Almere haar deuren. Het voormalige Eksternest in het Vroege Vogelbos is in 2005 door Triade van de gemeente Almere gekocht en in de afgelopen jaren grondig verbouwd en opgeknapt....
Verder lezen »
 

Aanmoedigingsprijs gemeente Almere

19 april 2008
Ooievaarsnest wint 1000 euro
Verder lezen »
 

Schaapskooi geopend

11 april 2008
Op 10 april opende wethouder Smeeman de schaapskooi.

Verder lezen »
 

De verbouwing

23 januari 2008
Momenteel wordt het gebouw verbouwd en verblijven wij zolang in een NOODNEST achter het gebouw.
Verder lezen »
 

Schaapskooi in aanbouw!

19 maart 2007
Eerste paal schaapskooi geslagen
Verder lezen »