Het Eksternest
theehuis & catering - vergaderen & events
Home  |  Producten/diensten  |  Eerlijkgemaakt  |  Arrangementen & prijzen  |  Actueel  |  Links  |  Contact  |  Route

Nieuwsarchief

Gelezen in de Almare van 12 mei 2010!

10 mei 2010
Door Allard Bouwe Veldhuis

Belazerd worden we, en we staan erbij en kijken er naar.
Vijfhonderdmiljard €uro garantie hebben de Dagobert Duck-ministers van €uropa geregeld om de €uro op de been te houden.
Die vermaledijde €uro... In 'oude' guldens maar liefst een 11 met 11 nullen. Zoveel papier heeft gelddrukker Johan Enschede nog nooit bijelkaar gezien. Hoeveel bomen moeten daarvoor hun stam adieu zeggen?
En wat schieten wíj er mee op? Met z'n allen op vakantie naar Griekenland, Spanje en Portugal? Met het vliegtuig naar Ierland wordt moeilijk, nu de IJslandse vulkaan nog steeds haar gal spuugt.
Belazerd worden we, en we staan erbij en kijken er naar...
Politicoloog en grondlegger van het vorige Almeerse college André Krouwel vindt dat D66 de boel flink belazerd heeft. Eerst ná de verkiezingen een verbond sluiten met Huis van Leefbaar en Pet van Groen Links, over kiezersbedrog gesproken. En dan de makkers in het wild geraas net zo makkelijk weer uitsluiten. Over onbetrouwbaarheid gesproken.
De veroorzaker van dit alles, cabaretière Cocky Kuipers, krijgt het de komende jaren zwaar wanneer Ruud Pet en Frits Huis met haar de houwdegens zullen kruisen.
Ondertussen heeft blokfluitiste Berdien Stenberg, inmiddels oud wethouder én CDA-lijsttrekker Martine Visser van haar voetstuk geblazen en zullen de klanken van haar gouden 'Rondo Russo' .... Russisch roulette dus, Cocky Kuipers gaan begeleiden de komende jaren.
En de grootste partij in Almere, de PVV, blaast in de coulissen mee, wanneer het hen goed dunkt.
Belazerd worden we toch... en we staan erbij...

Intussen drink ik in het Ooievaarsnest op een heerlijk rustig plekje aan de Muiderweg in Almere Haven een heerlijke cappuchino. Het leescafé van de Almere Havense Bieb is daar immers neergestreken.
Maar hierover een volgende keer, want onze vrienden van het filiaal van Tante Truus verdienen véél meer aandacht dan ik nu op kan schrijven.
In ieder geval zitten ze vanaf 6 mei in het Vroege Vogelbos... dat u dit alvast maar weet!« terug naar nieuwsarchief