Het Eksternest
theehuis & catering - vergaderen & events
Home  |  Producten/diensten  |  Eerlijkgemaakt  |  Arrangementen & prijzen  |  Actueel  |  Links  |  Contact  |  Route

Nieuwsarchief

Nauwe samenwerking Tante Truus, het Ooievaarsnest en de Huzaar

25 april 2010

bron: intern

Tante Truus, het Ooievaarsnest en catering de Huzaar gaan vanaf 1 mei 2010 nauw samenwerken. Het Leescafé in de bibliotheek Almere Haven sluit 1 mei haar deuren. Dit is het belangrijkste nieuws uit het bedrijfsplan voor 2010 van de horecalocaties van Triade.

Een aantal maanden geleden werd bekend dat lunchroom tante Truus in zwaar weer zit. Inmiddels is er een stijgende lijn te zien in de omzet. ‘Verlies draaien we nog steeds. Maar tante Truus is een fenomeen in Almere met een grote klantenkring en dat geef je niet zomaar op,’ vindt Hattum Palma, directeur Triade Almere. ‘Vorig jaar hebben we kritisch gekeken naar de resultaten van de andere horecalocaties in Almere. Daaruit bleek dat een nauwe samenwerking de oplossing is.’
Voordelen

‘Het heeft veel voordelen,’ vertelt Hattum Palma verder. ‘Neem alleen al de winst van een gezamenlijke inkoop. Het Ooievaarsnest in het Vroege Vogelbos gaat nu bijvoorbeeld dezelfde producten op de menukaart zetten als tante Truus. Midden in de natuur kun je voortaan genieten van de appeltaart van tante Truus. Maar er is meer. Heeft tante Truus het heel druk met de catering, dan kunnen zij terugvallen op de catering van de Huzaar. De medewerkers houden zo veel als mogelijk hun vaste werkplek. Maar als er op een locatie iemand ziek is of er op een dag te weinig bezetting is, kan er onderling geswitcht worden. Niemand hoeft dan helemaal opnieuw ingewerkt te worden.’ De horecalocaties komen onder de verantwoordelijkheid van een commercieel manager die op dit moment wordt geworven.

Afscheid van het Leescafé

In het bedrijfsplan wordt ook de conclusie getrokken dat het niet rendabel is om alle horecalocaties open te houden. Per 1 mei sluit het Leescafé in de bibliotheek in Almere Haven daarom definitief haar deuren. De medewerkers van het Leescafé gaan aan de slag bij het Ooievaarsnest of op een andere locaties van Triade in Almere. Trouwe bezoekers van het Leescafé ontvangen de laatste weken als dank voor hun bezoek een kortingsbon voor het Ooievaarsnest.

Over Triade

Triade biedt hulp en ondersteuning aan kinderen en volwassenen, en hun sociale omgeving, die leven met een verstandelijke, meervoudige, sociale of psychiatrische beperking. Dialoog staat hierbij centraal. Met ruim 1600 medewerkers is Triade actief op 135 locaties, verspreid over de provincie Flevoland. Zie ook: www.triade-flevoland.nl« terug naar nieuwsarchief