Het Eksternest
theehuis & catering - vergaderen & events
Home  |  Producten/diensten  |  Eerlijkgemaakt  |  Arrangementen & prijzen  |  Actueel  |  Links  |  Contact  |  Route

Nieuwsarchief

Gelezen in de Almare van 5 juli 2010

5 juli 2010
ALMERE - Bij de Theeschenkerij het Ooievaarsnest in Almere Haven is onlangs een nieuwe speeltuin geopend. De speeltoestellen zijn allemaal van hout en gemaakt door de Almeerder Rik Kielstra.

Hij heeft een houten speelhuisje gemaakt, een schommel, wiebelbalkstammetjes, een klimrek en stapstammetjes. De speeltuin is mogelijk gemaakt door Triade, gemeente Almere, Stichting Stad & Natuur Almere en het VSB-fonds.

Terwijl de kinderen lekker spelen, genieten ouders op het terras of bij slecht weer in de theeschenkerij van het Ooievaarsnest van een kop koffie, lunch of andere lekkernij . Het Ooievaarsnest wordt gerund door Triade, net als Tante Truus in het stadshart. Het Ooievaarsnest is een gezellige, kleinschalige horecagelegenheid midden in het Vroege Vogelbos. Op de menukaart staan koffie, thee, fris, zelfgebakken taarten, luxe belegde broodjes, zelfgemaakte soepen en borrelhapjes. Het Theehuis is toegankelijk voor iedereen en beschikt over een invalidentoilet.

Natuurlijk kan er in de omgeving lekker gewandeld worden. Bij het Ooievaarnest ligt een wandelroute beschreven door IVN voor u klaar. De kans is groot dat u onderweg schapen tegenkomt . De schaapskudde van Stichting Stad & Natuur Almere heeft namelijk haar uitvalsbasis in de Schaapskooi naast het Ooievaarsnest. De schapen zijn niet vaak op stal te vinden omdat ze lekker van de buitenlucht genieten in de weides van het Vroege Vogelbos. En nuttig werk verrichten in het Kromslootpark, waar ze de hinderlijke reuzenberenklauw opeten. Alleen tijdens de aflammerperiode in het voorjaar is de schaapskooi hun verblijfplaats.« terug naar nieuwsarchief